În unele țări, dacă un tractor se îndrepta spre mulțime, poliția aplica arma de foc, spune democratul Alexandru Jizdan

Protestatarii, care merg cu tractoarele peste polițiști, trebuie să înțeleagă că nu trebuie trecută linia roșie. În unele țări, în astfel de cazuri, oamenii legii aveau să aplice arma de foc. Declarația a fost făcută de către fostul ministru de Interne, secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, la N4.

„În fața lor sunt tot oameni, polițiști, care și mulți din ei sunt agricultori. Mai atent cu astfel de chestiuni. În unele state puteau fi aplicate chiar și arme de foc în așa cazuri, dacă se vedea că se intră în mulțime cu tractorul”, a declarat Jizdan.

Fostul șef al MAI a precizat că în țara noastră există o practică inacceptabilă.

“De a-i scoate casca polițistului, de a-i lovi, de a face ce vrea, de a-i rupe epoleții, de a-i maltrata. Este inacceptabil acest lucru. Într-un viitor, dacă oamenii noștri vor ști, dacă tu lovești un polițist, va fi o reacția imediată a polițistului, cu timpul, pentru gestionarea unui protest cum e cel din fața Parlamentului, va fi nevoie de prezența a vreo 30 de polițiști”, a conchis Jizdan.

Amintim că patru polițiști au fost răniți în urma protestului din fața Parlamentului. Unul dintre oamenii legii s-a ales cu o fractură la picior, după ce protestatarii l-au călcat cu tractorul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.