În plină pandemie executivul a găsit bani pentru a majora salariile, pentru agricultură, spune Vlad Batrîncea

Astăzi lecție ne dau cei care au participat la cele mai mari crime din istoria Republica Moldova. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în timpul examinării în Parlament a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. 

”Cineva a uitat că astăzi Guvernul achită procente pentru miliardele furate. Cineva a uitat despre unele crime care astăzi costă bugetul. Vreau să laud Guvernul pentru că a avut curaj în această instabilitate politică și pandemie să rezilieze contractul cu Avia Invest și să întoarcă aeroportul oamenilor. La două săptămâni după ce Guvernul a întreprins acest pas curajos, după ce premierul vorbește clar și răspicat cine sunt autorii furtului bancar care este achitat astăzi de fiecare pensionar, uitați-vă ce show se produce”, a spus socialistul.

Deputatul a remarcat că în plină pandemie, când întreaga lume a fost lovită de criza economică, Guvernul a menținut  stabilitatea economică, financiară și socială. Executivul a găsit bani pentru a majora salariile, pentru agricultură, pentru lansarea platformelor industriale.

”Să ajungă cineva la guvernare din colegii care au vorbit. Sau cine care se vede deja prim-ministru cu voturile unei grupări oligarhice, dar care nu are capacitatea să conducă niciun colhoz. Chiar aș vrea să văd cinci zile de guvernare a unor personaje”, a spus Batrîncea.

Potrivit parlamentarului, cei care au semnat moțiunea de cenzură ”sunt dansați de cineva din umbră”.

”Cu cine veți face guvern pro-european? Cei din Blocul ACUM au 26 de mandate din care 5 nu le controlează. Pentru numirea guvernului sunt necesare cel puți 51+. De unde restul voturilor? Din traseismul politic, din corupție, din gruparea criminală care nu dorește reîntoarcerea aeroportului. Înțeleg isteria unor colegi din această sală, care s-au hrănit din aeroport. Oamenii care nu doresc investigații reale pe marginea furtului miliardului”, a menționat deputatul PSRM.

Parlamentarul a declarat că PSRM este gata de anticipate, iar cei care parcă pledează pentru anticipate doresc investirea unui Guvern și menținerea în Parlament a traseiștilor.

”Cum vreți să mergem în anticipate, cu un guvern condus de Andrei Năstase? Chiar sunteți așa de naivi, credeți că unii domni din această grupare oligarhică vă vor oferi voturile gratis și nu vor fi reprezentați în guvern? Nici PLDM nu a fost așa de naiv. Dacă nu vă temeți de aniticipate de ce faceți acest joc primitiv pentru o grupare criminală ca să-i păstrați în Parlament și să îi reabilitați politic”, a menționat Batrîncea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.