În Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal în cantitate de 93 de mii de doze

În Republica Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal în cantitate de 93 de mii de doze din lotul de 100 de mii de doze, achiziționate din Federația Rusă, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Prima tranșă de 7000 doze de vaccin antigripal din același lot a fost recepționată în noiembrie.

Acestea vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire: lucrători medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament, etc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor si recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Alte 100 de mii de doze urmează a fi livrate în țară la începutul lunii decembrie. 85 de mii de doze sunt oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 mii de doze sunt achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.