În mai multe școli din Moldova vor fi introduse ore de fotbal

Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat introducerea orelor de fotbal în școli, cu denumirea „Educația fizică prin fotbal”, transmite stiridinmoldova.md.

Proiectul a fost înaintat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).

Acest Proiect-pilot va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total vor fi implicați circa 15.000 de copii.

De menționat că numărul școlilor, care semnează astfel de acorduri cu Federația este în continuă creștere.

În acest context, Federația de fotbal se obligă să instruiască antrenorii (profesorii de educație fizică și de la clasele primare), în total 166 de antrenori, care, în urma cursurilor de perfecționare gratuite vor primi Licența D FMF. Pe lângă aceasta, Federația va oferi fiecărei școli, gratuit: 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.