În interiorul Amnesty International sunt încălcate drepturile omului, concluzia experților

În cadrul organizației pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International se atestă o cultură toxică. La această concluzie a ajuns o comisie independentă, care a examinat activitatea instituției sus-numite, transmite stiridinmoldova cu referire la today.md.

Potrivit BBC, studiul a fost comandat firmei de consultanță KonTerraGroup, după ce doi angajați ai Amnesty International și-au pus capăt zilelor. Experții KonTerraGroup au constatat în interiorul organizației sus-numite cazuri de bulling (intimidare), de umilință publică sau discriminare.

Din acest motiv, consideră experții, activitatea organizației a devenit ineficientă, iar o astfel de cultură în interiorul ei contravine normelor internaționale: În interiorul Amnesty sunt încălcate drepturile omului.

Experții au cercetat mediul din cadrul biroului de la Londra al Amnesty International. Angajații acestuia s-au plâns de atitudinea arogantă a conducerii și  de practicile discrimnatorii.

Secretarul General Amnesty, Kumi Naidoo, a declarat că rezultatele cercetării sunt dezolante și promite reformarea organzației.

Menționăm că și biroul de la Chișinău al Amnesty International a fost criticat dur pentru activitățile sale cu tentă politică. Asta după ce a organizat o serie de activități prin care a avantajat opoziția de dreapta din Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment