Îmbunătățiri majore în grădinița „Andrieș” din satul Susleni: Confort pentru preșcolari

De data aceasta, prin transformări frumoase a trecut grădinița „Andrieș”, din satul Susleni, raionul Orhei. După modernizare, instituția a devenit mai confortabilă și mai călduroasă.

Îmbunătățirea condițiilor de educație în grădinița „Andrieș” a început încă acum patru ani. În acest răstimp, a fost schimbat întreg mobilierul și reparată sala de festivități.

“Anul acesta, a fost schimbată pardoseala și reparate culoarul, scările și intrarea centrală. De asemenea, a fost instalat un sistem de încălzire pe hol. Concomitent, a fost construită o anexă la grădiniță, care ne asigură mai mult spațiu pentru copii”, a spus primarul satului Susleni, Svetlana Sochircă. 

Potrivit directorului gradinitei „Andrieș”, Tatiana Boțan, confortul din grădinița Andrieș influențează pozitiv starea emoțională a copiilor și a educatorilor. În același timp, are un impact pozitiv asupra întregului proces de educație a preșcolarilor, mărturisește directoarea instituției, Tatiana Boțan. 

“Evident, aceste îmbunătățiri ne bucură enorm. Este foarte important să oferim confort copiilor. În condiții bune, ei sunt liniștiți și suportă mai ușor despărțirea de familie pe parcursul zilei. Confortul le aduce aminte de casă și îi determină să se simtă în siguranță. Au fost absolut necesare aceste reparații atât pentru copii, cât și pentru educatori”, a opinat Tatiana Boțan. 

„Când copilașilor noștri le este bine și cald, noi suntem liniștiți. Ne bucuram mult pentru aceste îmbunătățiri. Dacă în grădiniță este confortabil, cei mici sunt fericiți, educatorii sunt mulțumiți și  procesul de educație este mai bun”, au spus mai multe mame. 

Reprezentantul echipei lui Ilan Șor și vicepreședintele raionului Orhei, Victor Perțu, a menționat că educația copiilor este o prioritate pentru conducerea raionului și că modernizarea școlilor și grădinițelor va continua. 

“Noi, echipa lui Ilan Șor, avem o grija deosebită față de generația tânără. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le crea condiții bune de educație și condiții bune de viață. Scopul nostru este să le oferim o copilărie fericită și o tinerețe cu multe oportunități”, a subliniat Victor Perțu.  

Modernizarea grădinițelor și școlilor din raionul Orhei a început în 2015, când Ilan Șor a fost ales primarul municipiului. De atunci, zeci de instituții preșcolare și de învățământ au fost reparate capital, încălzite și dotate cu mobilier și materiale didactice necesare pentru un proces de educație de calitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.