Ilan Șor: închiderea presei nu este un leac, ci distrugerea libertății de exprimare

Ilan Șor consideră că închiderea canalelor de televiziune reprezintă distrugerea libertății de exprimare. Despre aceasta, politicianul și omul de afaceri ea a scris pe canalul său Telegram.

„Închiderea canalelor TV nu reprezintă un leac, ci înseamnă distrugerea libertății de exprimare. Mințile noastre nu au nevoie să fie “dezinfectate” de adevăr. Ele au nevoie să fie curățate de murdăria pe care ați turnat-o în ele în toți acești ani!”, – a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, dacă prin închiderea canalelor de televiziune autoritățile vor să spună că au grijă de oameni, atunci demult era „timpul să ajungă la balamuc”.

„Dacă e să-l credem pe purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, autoritățile au decis să aibă grijă de sănătatea noastră mentală prin închiderea canalelor TV. Ei spun că aceste mijloace de informare sunt lichidate de dragul Dumneavoastră, dragi cetățeni ai Republicii Moldova. Cu această logică, desigur, guvernarea noastră ar fi trebuit să ajungă la balamuc deja de mult timp”, a scris el.

În octombrie anul trecut, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a suspendat licențele mai multor canale de televiziune și a închis site-urile mai multor publicații. Membrii comisiei au opinat atunci că acestea ar fi reprezentat un risc pentru securitatea țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.