Ilan Șor anunță intenția de a depune o plângere în judecată împotriva agenției Bloomberg

Astăzi, liderul echipei Partidului ȘOR, Ilan Șor, a anunțat că intenționează să depună o plângere în judecată împotriva agenției de presă Bloomberg în legătură cu un articol recent publicat.

“Nu comentez de obicei articole aleatorii din presă, dar declarațiile Bloomberg au depășit limita. Este extrem de ofensator să presupui că un evreu care trăiește în Israel poartă vina pentru atac. Este același tip de retorică care provine din Iran și alte țări care sugerează că Israelul ar fi prevăzut asta”.

Șor, care este evreu, născut în Israel și locuiește în prezent acolo, a condamnat vehement atacul terorist din 7 octombrie, calificându-l drept “o tragedie care a șocat întreaga țară”. El a subliniat susținerea sa deplină pentru Statul Israel și dreptul poporului evreu de a se apăra.

“Sunt evreu, născut în Israel și locuiesc aici. Atacul din 7 octombrie este o tragedie care a șocat întreaga țară. Oameni nevinovați – femei, copii și bătrâni – au fost uciși doar pentru că erau evrei. Astăzi, la o lună după atac, țara luptă pentru supraviețuire. Susțin pe deplin Statul Israel și dreptul și datoria poporului evreu de a se apăra”, a declarat el.

Șor a anunțat că echipa sa de avocați internaționali va trimite o notificare oficială către agenția Bloomberg cu privire la intenția de a depune o plângere în judecată pentru calomnie, subliniind că va face tot ce îi stă în putință pentru a-și apăra reputația și pentru a respinge aceste acuzații false și ofensatoare.

”Am rugat echipa mea de avocați internaționali să trimită o notificare agenției de presă Bloomberg cu privire la intenția de a depune o plângere în judecată pentru calomnie, în legătură cu afirmațiile lor indignante”, este declarația politicianului.

Menționăm că articolul publicat de Bloomberg a fost preluat și de către o parte din presa din Chișinău, însă fără a fi respectat dreptul la replică al persoanei vizate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.