Igor Dodon va avea întrevederi cu diaspora moldovenească din Federația Rusă

Președintele PSRM, Igor Dodon, va avea, în zilele de 18-19 iunie, întrevederi cu diaspora moldovenească din Federația Rusă. Liderul socialiștilor a anunțat, la ”Primul în Moldova”, că pe data de 18 iunie se va întâlni cu cetățenii noștri la Sankt Petersburg, iar pe 19 iunie – la Moscova.

Igor Dodon a menționat că pe agenda discuției vor fi trei subiecte principale: Acordul privind securitatea socială dintre cele două țări, anularea pentru moldoveni a activității în bază de patentă și amnistia migrațională pentru moldovenii care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei.

”M-au rugat de mai mult timp să avem aceste întrevederi. Sunt câteva subiecte prioritare care-i preocupă ce cetățenii noștri. Primul – Acordul cu privire la protecția socială, anul trecut guvernul nostru a efectuat toate procedurile, dar nu s-a reușit trecerea lui prin Parlament. Noi vom insista ca acest document să fie votat în iulie-august. Al doilea – activitatea în baza patentei. PSRM s-a înțeles, săptămâna trecută, cu deputații din Duma de Stat să fie elaborat un proiect de lege prin care să fie anulată obligația patentei pentru cetățenii Republicii Moldova. Al treilea – amnistia migrațională pentru 55 de mii de cetățeni moldoveni. Federația Rusă a anunțat că 15 iunie este data limită, când persoanele care au încălcat regimul de ședere trebuie să părăsească Rusia. Noi acum negociem ca acest termen să fie făcute unele excepții pentru moldoveni”, a declarat Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.