Igor Dodon spune că Guvernul Chicu nu-și va da demisia, chiar dacă majoritatea parlamentară va rămâne fără 51 de deputați

Fără acceptul șefului statului nu poate fi numit un alt Guvern. Potrivit președintelui țării, Igor Dodon, chiar dacă s-ar recurge la înlăturarea lui din funcție pentru semnarea decretului de numire a unui nou cabinet de miniștri, acest drept i-ar reveni președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Igor Dodon a spus că admite un scenariu conform căruia opoziția ar obține până la 52 de mandate în Parlament și va da jos executivul.

„Dar ei nu reușesc că numească un alt Guvern pentru că un alt candidat la funcția de prim-ministru este înaintat de președintele țării. Eu pot să-l înaintez pe Chicu încă de 2-3 ori și nimeni n-o să poată să mă impună să semnez alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, chiar dacă majoritatea parlamentară va rămâne fără  51 de deputați, Guvernul Chicu nu-și va da demisia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.