Igor Dodon: Procesele de judecată în dosarul Aeroportului Internațional Chișinău continuă. În prezent se fac evaluări suplimentare ale investițiilor

Procesele de judecată în dosarul Aeroportului Internațional Chișinău continuă. În prezent se fac evaluări suplimentare ale investițiilor. Declarația a fost făcută de către președintele Igor Dodon la postul de televiziune RTR Moldova. Dodon a mai precizat că nu și-a schimbat poziția și va insista pe întoarcerea aeroportului.

În cadrul emisiunii, Igor Dodon a amintit că Maia Sandu a votat pentru darea în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău companiei Avia Invest. În august 2019, lidera PAS, fiind în funcția de premier, s-a întâlni cu miliardarul Natan Rothschild în sediul Ambasadei SUA.

Amintim că NR Investments Ltd, compania care îi aparține miliardarului Natan Rothschild, a cumpărat în august 2019 Avia Invest, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. NR Investments Ltd a achiziționat o participație de 95% la Avia Invest. Acordul a fost ratificat în august 2019 de către reprezentanții Avia Invest LLC (Avia Invest) și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild. Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.