Igor Dodon: Pledez pentru alocarea banilor agricultorilor, agenților economici, nu pentru secții de vot

Președintele PSRM, Igor Dodon, reiterează că Guvernul trebuie să identifice surse pentru a ajuta agricultorii afectați de ploile și grindina din luna iunie. Liderul socialiștilor a declarat că cele 70 de milioane de lei alocate pentru desfășurarea scrutinului din 11 iulie sunt suficiente, de aceea Executivul trebuie să se concentreze acum pe susținerea fermierilor care riscă să falimenteze dacă nu vor fi ajutați de stat.

”Sute de hectare de culturi agricole sunt distruse. E vorba despre zeci de milioane de lei. Comisia Situații excepționale evaluează tot și vor veni cu propuneri concrete către Guvern să fie alocați bani. Vor fi alocați către agricultori sau către secțiile de votare, Guvernul va decide. Rămân pe poziția fermă că au fost alocate 70 de milioane de lei pentru alegeri, să se încadreze în acești bani(…)Pledez pentru alocarea banilor agricultorilor, agenților economici. Ei creează locuri de muncă acasă și dacă ei vor falimenta se pierd câteva sute, mii de locuri de muncă. Interesul nostru este de a ajuta oamenii care au decis să învestească în Republica Moldova”, a declarat Dodon la emisiunea de vineri.

Amintim, președintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul PSRM, Radu Mudreac, s-a adresat cu două demersuri către Guvernul interimar ca să intervină pentru a ajuta financiar agricultorii care au fost afectați de ploile și grindina din luna iunie.

Ministrul interimar al Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Perju, a declarat că pagubele preliminare provocate de intemperie se ridică la 50 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.