Igor Dodon: În scurt timp Moldova ar putea primi de la ruși până la 50 mii tone de motorină, care va fi acordat gratis fermierilor pentru lucrările de toamnă

Niciodată de la independență și până astăzi nu s-a acordat așa ajutor financiar solid pentru agricultori. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”. Șeful statului i-a îndemnat pe fermierii, care au decis să blocheze străzile Capitalei în semn de protest, să nu cadă în capcana politicienilor, care îi folosesc în scopuri electorale.

„Blocați alte activități, poate ar fi bine să fim solidari în această situație. Noi toți avem aceleași probleme, ne ciocnim de secetă toți împreună, blocarea străzilor nu va duce la găsirea soluțiilor, ceea ce vor politicienii să vă utilizeze, de la asta nu apar bani ca să vă dea mai mult”, a spus Igor Dodon.

Președintele a amintit că în acest an Fondul de subvenționare pentru agricultură este de 1,1 miliarde lei, comparativ cu anul trecut când a fost de 900 mln lei. Totodată, Guvernul a mai alocat 200 mln lei pentru a oferi suport suplimentar agricultorilor, care recoltează cereale de prima grupă.

„Oferim câte 1000 lei la ha, agricultorii spun că trebuie câte 3000 lei, eu sunt de acord, dar statul acum poate să acorde 1000 lei, pentru că în afară de producători de grâu vin cei cu porumb și trebuie să evaluăm și să-i ajutăm și pe ei. Niciodată în toți anii de la independență nu a fost așa ajutor pentru agricultori. Chiar când au fost secete similare, dar așa ajutor nu a fost niciodată”, a spus Igor Dodon.

Președintele a declarat că în scurt timp Moldova ar putea primi de la ruși până la 50 mii tone de motorină, care va fi acordat gratis fermierilor pentru lucrările de toamnă. Totodată, Guvernul s-a adresat la Banca Mondială pentru a primi un credit pentru agricultură.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.