Igor Dodon: Guvernul se va împrumuta de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii afectați de secetă

Guvernul va solicita un credit de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii afectați de secetă. Anunțul a fost făcut de șeful statului Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă din această dimineață.

Avem secetă fără precedent. Guvernul a decis să acorde suport pentru 200 mii ha din prima grupă, pentru acestea a început procesul de acordare a câte 1000 lei, dar este primul pas. Următorul pas – 500 mii ha de grupa a doua. Acum se face evaluarea pentru a înțelege cât de afectate sunt, vom găsi surse și pentru acești oameni. Am decis să solicităm credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta doar agricultorii și colegii din Guvern vor avea săptămâna viitoare primele discuții. Trebuie să facem tot posibilul să ajutăm agricultorii, altfel mulți din ei nu vor supraviețui, a spus președintele.

Totodată, președintele a anunțat că Republica Moldova va beneficia de o donație de 40-50 de mii de tone de motorină, din partea Rusiei, pentru susținerea agriculturii, iar acest subiect a fost discutat în cadrul ultimei sale vizite la Moscova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.