Igor Dodon: Decizia SUA de a-l declara indezirabil pe Plahotniuc este un exemplu pentru toți

Nimeni nu va avea protecție dacă a încălcat legea, indiferent de statutul pe care îl are sau de locul unde se ascunde. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, drept răspuns la întrebarea unui cetățean adresată în cadrul platfomei „Președintele răspunde” și care se referea la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

„Nu poți să te ascunzi nicăieri, dacă ai încălcat legea, mai devreme sau mai târziu vei fi prins”, a declarat președintele.

Igor Dodon a salutat decizia Departamentului de Stat al SUA de a-l declara indezirabil pe teritoriul său pe fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, învinuit de autoritățile din țară de acte de corupție în proporții deosebit de mari.

„Nimeni nu are imunitate pe viață. Ceea ce s-a întâmplat cu Plahotniuc, care era sigur că are protecție puternică nu contează unde – în SUA sau alte țări, pentru ceea ce a făcut, noi am văzut săptămâna aceasta că nu există niciun fel de „crâșă” pentru cei care încalcă legea. Acest exemplu este un exemplu pentru toți”, a declarat Dodon.

„Este un mesaj foarte bun în ceea ce ține de lupta cu corupția”, a conchis președintele.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a anunțat, la 13 ianuarie, că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, „această desemnare este făcută odată ce secretarul de stat desemnează funcționarii guvernelor străine pentru implicarea lor, direct sau indirect, în corupție semnificativă, persoanele respective și membrii familiei lor imediat sunt neeligibile pentru vizele în Statele Unite”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.