Ieșirile medicilor care au apărut în presă cu acuzații, puse la cale de PPDA

Săptămâna trecută, presa de la Chișinău a tirajat la greu scrisoarea unui medic de la spitalul de psihiatrie din Chișinău, Renata Zabelinsky. Doctorul s-ar fi arătat nemulțumit de declarațiile ministrului Sănătății, care a spus că mai mulți lucrători medicali s-au infectat de COVID-19 din propria greșeală.

Renata Zabelinsky este fiica unui cunoscut jurnalist din țara noastră – Tudor Iașcenco, fondator şi director al săptămânalului regional „Cuvântul”, unde activează și fiul Renatei Zabelinsky, Anton.

Totodată, Iașcenco este unul dintre fondatorii şi preşedinte al Asociaţiei Presei Independente (API) din Moldova. Recent, API a fost implicat într-un scandal imens, pentru că a cerut 18 mii de lei pe săptămână de la Ministerul Sănătății, pentru a publica materiale despre COVID-19. Asta în timp ce toată presa din țară, dar și de peste hotare, o face absolut gratuit. Atunci mai mulți jurnaliști au cerut demisia șefului API, Petru Macovei.

Totodată, Tudor Iașceno este cunoscut drept un susținător aprig al Blocului ACUM PAS-PPDA. În campania electorală din 2019, jurnalistul a promovat aceste două partide și a îndemnat oamenii să îi voteze.

Se pare că și tânărul Eugeniu Cebotari, asistentul de pe ambulanță, care a relatat într-un filmuleț video despre dotarea medicilor și a devenit eroul presei de opoziție, de asemenea are legături cu mediul politic din Moldova.

Tânărul a participat activ la protestele PAS-PPDA din 2016.

Acum tânărul promovează textele și înregistrările video, lansate de trolii opoziției, în care este criticat președintele țării, Igor Dodon.

Totodată, din pagina de Facebook a lui Eugeniu Cebotari aflăm că singurul politician pe care îl apreciază este liderul PPDA, Andrei Năstase.

Recent, pe canalul de Telegram “Bazar Politic” au apărut informații potrivit cărora ieșirile celor doi medici au fost puse la cale de PPDA. Autorul postării a scris că membrii PAS și PPDA au primit indicații să atace sistemul medical din Moldova, pentru a discredita autoritățile de la Chișinău.

Dar pentru a fi credibil atacul, trebuie să vină de la medici simpli. “Au apărut primele două mesaje, unul e cu video. Aparent, nimic ieșit din comun, medicii zic că au probleme. Dar dacă analizăm puțin profilele autorilor acestor mesaje vom vedea legătura ambilor cu PPDA”, a scris autorul postării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.