Guvernul va remite Consiliului Europei setul de acte ce vizează reforma justiției

Ministerul Justiției va remite vineri, 3 ianuarie, în adresa Consiliului Europeni, pachetul de documente ce vizează reforma Justiției în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de premier la ședința Executivului de astăzi. „Pachetul conține trei elemente: Strategia pentru asigurarea independenței și integrității setorului Justiției, Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia și Proiectul de lege privind evaluarea integrității judecătorilor”, a declarat Ion Chicu, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit șefului Executivului, înțelegerea cu instituția europeană a fost ca Guvernul să trimită pachetul de documente până la 5 ianuarie, astfel ca grupul de experți ad-hoc oferiți de Consiliul Europei să vină către 20 ianuarie în R. Moldova și să asiste în implementarea reformei Justiției.

Ion Chicu le-a cerut ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, și consilierului său pe domeniul juridic, Nicolae Eșanu, să informeze societatea despre detaliile conceptului de reformă a Justiției.

După ședința Guvernului, Fadei Nagavevschi a oferit detalii despre conținutul pachetului de documente privind reforma Justiției

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.