Guvernul susține că proiectul BCS care are ca scop reducerea prețului la litrul de motorină cu 6 lei, iar a celui de benzină cu 8 lei, este unul neechilibrat

Guvernul susține că propunerea deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a micșora cu 50% accizele la carburanți și scutirea de TVA nu este una echilibrată.

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a declarat, la o emisiune televizată, că, cel mai probabil, Guvernul nu va susține măsurile propuse de opoziție care au ca scop ieftinirea semnificativă a carburanților.
”Acești experți sau politicieni care vor să zică că trebuie de scăzut accizele trebuie să prezinte în același timp unde vor scădea și cheltuielile. Politicienii și cei care vin cu propuneri trebuie să vină cu o propunere echilibrată și pe venituri, și pe cheltuieli și pe deficitul bugetar”, a spus Gaibu.

Potrivit inițiativei prezentată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, litrul de motorină s-ar putea ieftini cu aproape 6 lei, iar cel de benzina – cu peste 8 lei. Proiectul prevede reducerea accizelor la carburanți cu 50%, ceea ce va constitui o micșorare de 1,50 lei pentru motorină și cu 3,50 lei la benzină. De asemenea, o altă prevedere se referă la scutirea de TVA la importul carburanților, care va duce la micșorarea prețului cu 4,5 lei la un litru de motorină și 4,62 lei pentru un litru de benzină.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.