Guvernul a instituit un grup de lucru responsabil de cea de-a 75-a aniversare a Zilei Victoriei

Guvernul a instituit astăzi, 5 februarie, Grupul de lucru, responsabil de implementarea Planul naţional de acţiuni dedicate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi a unor măsuri de protecţie socială a veteranilor de război. Din acest grup fac parte premierul și toți miniștrii, bașcanul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, președintele Asociaţiei Obşteşti „Organizaţia Veteranilor din Republica Moldova”, Ala Mironic.

Planul de acțiuni a fost elaborat la propunerea președintelui țării, Igor Dodon. Sub egida șefului statului, în țară vor avea loc mai multe  acțiuni de amploare. Printer altele, este planificată reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate” din Capitală, va fi elaborat un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită reabilitare.

Potrivit Guvernului, reparația capitală a Complexului memorial „Eternitate”, conform informației parvenite de la Institutul municipal de proiectări „Chişinău Proiect”, se estimează la circa 4 milioane de lei. Cheltuielile legate de confecționarea medaliei jubiliare 75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial”, se estimează la circa 195 de mii de lei.

În baza Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă, anual la data de 9 mai, Republica Moldova marchează Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei.

Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la Victoria asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.