Gumă de mestecat în valoare de 80 mii lei, urma să ajungă fraudulos în Moldova

Un lot impunător de gumă de mestecat, valoarea căruia se ridică la 80 mii lei, urma să ajungă fraudulos în R. Moldova. Echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și inspectorii vamali, a dejucat planul unui cetățean moldovean în introducerea ilegală în țară a bunurilor, prin camuflarea acestora în polița portbagajului.

În data de 21 ianuarie a.c., în punctul de trecere Otaci s-a apropiat la linia de control un mijloc de transport de model Mercedes 312 D, înmatriculat în R. Moldova. La volanul mașinii a fost legitimat un conațional din sat. Vasilcău, r-nul Soroca, în vârstă de 41 de ani. În baza unei informații deținute la nivelul Direcției regionale NORD, polițiștii de frontieră și vameșii au dispus verificarea minuțioasă a vehiculului. Astfel, într-un loc special amenajat în zona poliței portbagajului s-au descoperit 256 de cutii cu gume de mestecat, pentru care conducătorul auto a confirmat că-i aparțin însă nu deține documente privind proveniența. Cele 7 680 de pachete urmau să ajungă pe piața neagră din R. Moldova, iar după comercializarea acestora persoana ridica o sumă de 80 000 de lei.

Bărbatul s-a conformat cerințelor de confiscare a mărfii și este dispus să coopereze cu oamenii legii.

Prin urmare, întreaga cantitate de marfă a fost ridicată și amplasată în camera de păstrare a corpurilor delicte din Sectorul Poliției de Frontieră Otaci, până la stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea normelor legale ce se impun.

Share this Post!

Related post

0 Comment