700 de lei pe lună vor primi încă 150 de mii de familii pentru încălzire, a comunicat Plahotniuc

Ajutorul oferit de stat familiilor cu venituri mici în perioada rece a anului va fi dublat. Despre aceasta a anunțat președintele PDM, Vlad Plahotniuc la un briefing de presă. Aceste compensații vor fi plătite în decurs de cinci luni – din noiembrie și până în martie, pentru sezonul următor de încălzire.

„Am cerut anterior să se găsească resurse suplimentare pentru o majorare mai mare pentru sezonul următor și astăzi vă pot spune că vom dubla această compensație de la 350 – la 700 de lei. De această majorare vor beneficia peste 150 de mii de familii care au un venit lunar de până la 2000 de lei”, a venit cu detalii Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților a precizat că proiectul nominalizat, dar și altele, promovate de PDM, sunt deja pregătite și, în câteva săptămâni, când se va convoca o ședință a Parlamentului, probabil la începutul lunii februarie, vor fi votate în prima lectură. În lectură finală, conform legii, acestea vor fi aprobate de către viitorul Legislativ.

„Asta înseamnă că, imediat după alegeri, când se va convoca următorul Parlament, fracțiunea Partidului Democrat va putea vota aceste proiecte în lectură finală și veți începe să primiți banii pe aceste ajutoare și indemnizații”, a promis Plahotniuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment