Grupare criminală suspectată de organizarea migrației ilegale în Cehia

O persoană cu vârsta de 53 de ani, membrul al unei grupări criminale, domiciliat în raionul Briceni, a fost reținut fiind suspectat de organizarea migrației ilegale în Cehia, transmite stiridinmoldova.md.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 3 octombrie curent, unul dintre suspecți a fost reținut. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat acte de deportare a unor victime, probe ce ar demonstra implicarea acestuia în acest caz. Mai mult, polițiștii au depistat și o linie clandestină de confecționare a articolelor din metal.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de persoane, iar suspectul a fost reținut pe un termen de 72 de ore. La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, unii membri se află pe teritoriul Cehiei, iar alții sunt în curs de identificare de către oamenii legii.

Dacă va fi dovedită vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani. Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.