Greceanîi la Minsk: Vom semna Declarația privind colaborarea cu Adunarea Națională a Republicii Belarus

În aceste zile, la Minsk, va fi semnată Declarația comună privind colaborarea dintre Adunarea Națională a Republicii Belarus și Parlamentul Republicii Moldova. Documentul va fi semnat de către speakerul Zinaida Greceanîi, care se află în vizită la Adunarea Națională a Republicii Belarus.

“Scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea parlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre. De asemenea, vor avea loc un șir de întrevederi bilaterale sau în componența delegațiilor, inclusiv cu conducerea Adunării Naționale a Republicii Belarus și cu Șeful Secretariatului Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale, cu Prim-ministrul țării și cu ministrul agriculturii și alimentației. Ne vom întâlni cu membrii diasporei moldovenești în Republica Belarus”, a anunțat Zinaida Greceanîi.

Delegația moldovenească se va deplasa și în raionul Logoiski, regiunea Minsk unde va depune flori la Complexul memorial de stat Hatîn, simbol al macabrului pe care poporul belarus l-a trăit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei când 149 de oameni, inclusiv 75 de copii, au fost arși de vii sau împușcați de fasciști. Totodată, este prevăzută vizita la Hramul-monument în cinstea tuturor sfinților și în memoria victimelor căzute pentru salvarea Patriei, inclusiv așezarea capsulei cu pământ în cripta Hramului-monument.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.