Greceanîi, aleasă ilegal în funcția de președinte al Parlamentului cu voturile PAS și PPDA, partide care se declară pro-europene

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, aleasă ilegal în funcția de președinte al Parlamentului cu voturile PAS și PPDA, partide care se declară pro-europene, în 2009 a rupt relațiile diplomatice cu România. Mai exact, pe 8 aprilie 2009, prim-ministrul de atunci, Zinaida Greceanîi, l-a expulzat pe ambasadorul României, acuzat de regimul comunist de organizarea evenimentelor dramatice din 7 aprilie. La fel, prin decizia cabinetului de miniștri condus de Greceanîi, pentru români au fost introduse vize de intrare în Republica Moldova, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.
 
Indicațiile au venit de la președintele de atunci, comunistul Vladimir Voronin, iar Greceanîi le-a executat fără să crâcnească.

Voronin a declarat că “nu va permite nimănui să ignore legislaţia şi să satisfacă poftele nesăbuite ale forţelor oculte, extremiste, care doresc să compromită Republica Moldova şi s-o implice în jocuri murdare”. Imediat după ce executivul condus de comunista Greceanîi a luat aceste decizii, poliția a început arestările a peste 200 de tineri, fiind aruncați după gratii din spitale și din stradă. Aceștea au fost sechestrați fără a fi anunțați părinții lor.

Greceanîi s-a mai remarcat prin mesajul odios, în care a amenințat că împotriva manifestanților pașnici vor fi folosite armele, dacă vor mai ieși în stradă.

Astăzi, Greceanîi a fost votată de către 21 de membri ai PAS și PPDA în funcția de președinte al unui Parlament declarat ilegal de Curtea Constituțională. Au refuzat să voteze pentru ea deputații PAS Iurie Reniță și Lilian Carp, dar și cel din PPDA, Octavian Țîcu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.