Gligor: Am ajuns în 2019 cu o scădere de 150 de mii de voturi, din lipsa de maturitate, capacitate analitică și frică de competitivitate

Ștefan Gligor, un susținător activ al formațiunilor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, critică dur prestația acestora în alegerile parlamentare. Gligor atrage atenția că ambele partide nu au știut să atragă electoratul rămas după dispariția politică a PLDM-ului. Drept motive ale acestui eșec, activistul enumeră lipsa de maturitate, capacitate analitică, dar și frica de concurență, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„În 2016, pentru candidatul unic al opozitiei PAS + DA au votat 766593 de persoane. În 2019, pentru blocul ACUM – PAS + DA au votat 380180 de persoane (MINUS 50%). Plus la toate, numărul nominal al votanților a scăzut cu cca 150 de mii în comparație cu 2016 (1,45 mil. Acum, versus 1.6 mil. în prezidențiale). Dar noi am ajuns în 2019 nu doar cu o scădere nominală de 150 de mii de voturi, dar și cu o gaură enormă pe segmentul de centru a eșichierului politic. ACUM nu a știut să acopere gaura creată de PD după lichidarea PLDM-ului pe acest segment, iar aceste alegeri au demonstrat că respectivul gol trebuia eliminat printr-o ofertă viabilă, un lucru pe care l-am eșuat ca societate din zeci de motive, inclusiv din lipsa de maturitate, capacitate analitică și frică de competitivitate”.

Gligor atrage atenție că, în astfel de condiții, numărul votanților va scădea în continuare.

„Dacă o ținem tot așa, câți oameni vor vota pentru opoziție în 2023? Câți oameni vor mai ieși la vot, în general??”, se întreabă susținătorul PAS-PPDA.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.