Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău va fi dat în exploatare pe 27 august, atunci când Republica Moldova își va sărbători cei 29 de independență

Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău va fi dat în exploatare pe 27 august, atunci când Republica Moldova își va sărbători cei 29 de independență. Ceremonia de inaugurare a gazoductului va fi organizată de Guvernul de la Chișinău, care a trimis invitații mai multor oficiali de peste Prut.

“A fost dat în exloatare un obiectiv al infrastructurii energetice al țării, care va consolida foarte mult independența statului nostru. Este vorba despre gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. Este un proiect care a fost construit și are obiectivul principal de a spori securitata energetică a Republicii Moldova și de-ai consolida independența statului nostru”, a declarat premierul Ion Chicu, la ședința de astăzi a Guvernului.

Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău are o lungime de 120 de km, cu trei stații de predare a gazelor naturale.  Capacitatea de transport anuală este de aproximativ 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.