FOTO // Ion Ceban a depus flori la casa fostului primar de Chişinău

În timp ce, de Hramul Chișinăului, majoritatea oficialilor depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, Ion Ceban, candidat pentru funcția de primar general al municipiului, a mers la casa unde a locuit fostul primar al Chişinăului Karl Schmidt.

Candidatul la funcția de primar general al capitalei a fost observat la intersecția străzilor Mitropolit Varlaam și Mihai Eminescu, lîngă casa în care a locuit Karl Schmidt. Ion Ceban a lăsat un buchet de trandafiri roșii sub placa memorială celui mai longeviv primar al Chișinăului.

Karl Schmidt a condus primăria Chișinăului în perioada 1877 – 1903. Karl Schmidt este pe bună dreptate considerat primarul reformator al Chișinăului. La inițiativa și cu participarea lui au fost construite multe clădiri care și astăzi înfrumusețează capitala.  În perioada în care Karl Schmidt era primar a fost construită clădirea Primăriei Chișinău, au fost pavate principalele străzi, construit sistemul de apeduct și canalizare. În Chișinău a apărut curentul electric, telefonul, Gradina Botanică.

Ion Ceban, candidat la pentru funcția de primar general,  i-a invitat  pe toți locuitorii municipiului și oaspeții capitalei  în scuarul Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” la un eveniment festiv dedicat Hramului Chișinăului.

Sursa: hotnews.md.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.