FOTO // Ar putea să scadă prețul măștilor medicinale, fabricate în Moldova

Prețul măștilor medicinale, produse în țara noastră, ar putea să scadă. Aceasta se va întâmpla, dacă autoritățile vor debloca exportul acestui produs, iar compania va crește volumul de producție. La moment costul de producție a unei măști medicinale, fabricate în Moldova, este de aproximativ 4 lei.

Despre aceasta l-a anunțat pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, conducerea unei companiei din Chișinău, care produce măști medicinale. În timpul vizitei la această întreprindere, fondată în luna mai curent, șeful statului a mai fost informat că aici lucrează deja circa 200 de angajați. Zilnic sunt fabricate circa 400 000 de măști, ceea ce depășește necesitățile interne ale Republicii Moldova. Pentru a reduce costurile de producție, conducerea întreprinderii a venit cu solicitarea de a permite exportul măștilor medicinale.

“Am apreciat activitatea și contribuția întreprinderii în lupta cu pandemia. Am reiterat că instituția prezidențială este interesată de a fi create locuri noi de muncă și de a dinamiza activitatea producătorilor autohtoni. În context, am subliniat că împreună cu autoritățile responsabile vom examina solicitarea făcută și vom acorda tot sprijinul posibil”, a precizat șeful statului, Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.