Fostul prim-ministru Tarlev explică controversa privind Stadionul Republican

În cadrul emisiunii „Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a abordat subiecte controversate legate de trecutul său politic, inclusiv acuzațiile referitoare la distrugerea Stadionului Republican.

Anatolie Golea a deschis subiectul întrebând direct: „Pentru mulți, sunteți Tarlev, care a distrus stadionul republican..”

Vasile Tarlev a explicat rolul său în acest proces.
„Am participat, în calitate de prim-ministru, am fost invitat de federațiile sportive care au decis să întoarcă o pagină din istoria Stadionului Republican și să construiască unul nou. Am participat, am salutat în calitate de fost sportiv și în calitate de prim-ministru, dar dacă cineva are în memorie sau încearcă să gireze acest moment este o problemă cu stadionul?”

Tarlev a dorit să clarifice faptul că implicarea sa nu trebuie politizată și că speculațiile pe această temă sunt nejustificate.
„Vreau să spun că nu vreau ca voi, jurnaliștii, să vă lăsați păcăliți și mai mult și să speculați pe tema asta. M-am întors în politică pentru a construi un stadion și pentru a demonstra. Din 2008 cum am plecat de pe acest stadion până acum au fost mulți și generali deputați, președinți, miniștri și nimeni nu a făcut nimic și cum a stat buldozerul acolo și acum stă. Dacă nu ați avut suficientă inteligență, responsabilitate și conștiință să construiți, m-am întors, voi construi și voi răspunde la întrebare”, a menționat Vasile Tarlev.

Fostul prim-ministru a subliniat că lichidarea sau demolarea stadionului nu a fost inițiativa sa și că nu a fost responsabil pentru acest caz.
„Lichidarea sau demolarea stadionului nu a fost inițiativa mea, nu am fost responsabil pentru acest caz. Vom veni la putere și vă vom demonstra că vom face ordine acolo și cu vânzarea terenului pe acest stadion și la ce preț trebuie vândut și unde să construim acest stadion, dar intenționez să construiesc un stadion în același loc unde a fost”, a argumentat acesta.
Tarlev a concluzionat că, deși subiectul stadionului nu este cea mai importantă problemă, este pregătit să demonstreze prin fapte concrete capacitatea sa de a aduce schimbări pozitive: „Aceasta nu este cea mai importantă problemă, dar dacă este o chestiune de principiu, o voi dovedi, îl voi construi”, a conchis acesta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.