Forumul Mass-Media, amânat din cauza situației COVID-19

Forumul Mass-Media a fost din nou amânat, din cauza înrăutățirii situației pandemice COVID-19 în Republica Moldova și a prelungirii stării de urgență în sănătatea publică, a anunțat Consiliul de Presă, printr-un comunicat, transmite IPN. 

Ediția 2021 a Forumului Mass-Media urma să aibă loc în noiembrie 2021, însă a fost reprogramată pentru începutul anului 2022, din cauza situației epidemiologice nesatisfăcătoare la acea vreme.

O decizie de amânare repetată a evenimentului a fost luată  de Grupul de inițiativă pentru organizarea Forumului, din care fac parte reprezentanți ai Consiliului de Presă, Asociației Presei Independente (API), Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociației Presei Electronice (APEL), Fundației Soros Moldova și Freedom House Moldova.

În cazul în care situația pandemică se va îmbunătăți, Forumul Mass-Media va avea loc în mai 2022, cu participarea fizică a unui număr mai mare de jurnaliști, colaboratori ai redacțiilor, reprezentanți ai autorităților, experți din Republica Moldova și de peste hotare.

Forumul Mass-Media este convocat anual de Consiliul de Presă și partenerii săi, pentru a dezbate problemele comunității jurnalistice, a identifica și a promova soluții pentru consolidarea independenței editoriale și a calității mass-media. Desfăşurarea Forumului Mass-Media este finanţată de Fundaţia Soros Moldova și alți donatori.

În ultima săptămână, Ministerul Sănătății raportează zilnic peste 1000 de cazuri noi de COVID-19.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.