Filipine: Elevii și studenții trebuie să planteze câte 10 copaci pentru a-și putea lua diploma

Autoritățile din Filipine au adoptat recent o lege care obligă elevii și studenții să planteze câte 10 copaci pentru a-și putea lua diploma. Autorii acestei idei susțin că odată instituită, metoda va ajuta țara în lupta împotriva despăduririlor și schimbărilor climatice, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit estimărilor, dacă se va respecta legea, se va ajunge la 525 miliarde de copaci plantați în timpul unei singure generaţii.

Totodată, guvernul din Filipine speră ca prin acest act normativ să încurajeze inițiativele ecologice ale populației tinere și să-i conștientizeze pe aceștia de problemele legate de mediu și de încălzirea globală, scrie atlas-geografic.net.

Gary Alejano, inițiatorul legii, spune că cei 12 milioane de elevi care vor termina școala și cei 5 milioane de studenți care vor termina facultatea ar planta astfel cel puţin 175 de milioane de copaci pe an.

Pomii vor fi plantați în zonele mlăștinoase, în unele regiuni protejate, precum și în păduri, foste zone de exploatări miniere, spaţii militare şi în anumite locuri din orașe.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.