Federația Rusă îi cere Uniunii Europene să nu intervină în treburile interne ale Republicii Moldova

Federația Rusă îi cere Uniunii Europene să nu intervină în treburile interne ale Republicii Moldova. Reacția vine după declarația comună a ambasadorilor UE acreditați în Moldova.

Ministerul rus de externe le-a cerut oficialilor europeni să manifeste norme elementare de etică diplomatică și să se abțină de la o intervenție deschisă în treburile interne ale statelor suverane.

„Am atras atenția asupra declarațiilor publice ale reprezentanților UE și ale statelor membre din Republica Moldova cu privire la procesele politice interne dificile din această țară. Din păcate, astfel de declarații ale șefului delegației UE în Moldova, care sunt o intervenție deschisă în afacerile interne ale țării, devin o practică obișnuită.

Este și mai regretabil că de data aceasta declarațiile au fost susținute de ambasadorii statelor membre UE acreditați la Chișinău. În declarația lor comună din 25 februarie a acestui an, se menționează că UE acționează în Moldova „în spiritul cooperării și parteneriatului” și „cu respect deplin pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova”. Este puțin probabil ca instrucțiunile lui Michalko către autoritățile moldovenești să fie privite ca o manifestare a „respectului și parteneriatului” față de Republica Moldova”, se arată în comunicatul de presă al autorităților ruse.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.