Expulzarea lui Vitalii Denisov: Parasca subliniază importanța dialogului deschis în Moldova

În contextul recentei decizii de expulzare a șefului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, din Moldova, Natalia Parasca, președintele interimar al Partidului ”Renaștere”, a emis o declarație pe pagina sa de Facebook, exprimându-și dezaprobarea față de această măsură și ridicând întrebări cu privire la motivarea și consecințele acesteia.

Natalia Parasca a adăugat că utilizarea securității naționale ca justificare pentru expulzarea lui Denisov stârnește incertitudini cu privire la transparența și legalitatea acestui demers.

Jurnalistul a fost supus unor măsuri umilitoare și i s-a spus să părăsească țara cu primul zbor. Proclamarea ideii cursului european și a valorilor vestului ca fiind singura adevărată pentru Moldova, regimul de la putere alunecă tot mai mult spre metode autoritare de guvernare. Căutarea constantă a oponenților ideologici și represiunile atestă un singur lucru – nu există o amenințare mai mare la adresa securității naționale în Moldova decât regimul Maiei Sandu și PAS”, a conchis Parasca.

Amintim că șeful protalului media Sputnik Moldova,Vitalii Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova pentru o perioadă de 10 ani. „Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”, notează Inspectoratul General pentru Migrație.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.