Expert economic, despre legea PAS cu privire la carburanți: Dacă ei nu s-ar fi implicat, acum nu am fi asistat la un haos fără precedent

Modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, care au fost aprobate de majoritatea PAS, sunt în favoarea companiilor de produse petroliere, care își cresc, zilnic, veniturile. Despre aceasta expertul economic Roman Chirca a declarat la postul de televiziune Primul în Moldova.

“Ei au legat prețul la carburanți de piața internațională și de unele procese care pe viitor doar vor duce la scumpiri. Adică, petroliștii chiar dacă procură carburanții la un preț mai mic, statul le spune – iată un nou preț de referință mai mare. De aici reiese că petroliștii au venituri și mai mari. Dacă ei nu s-ar fi implicat, acum nu am fi asistat la un haos fără precedent. Guvernarea le-a făcut un mare cadou petroliștilor sub formă de venituri colosale”, a explicat Chirca.

Amintim că după ce majoritatea PAS a aprobat modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, zilnic, stabilește preț plafon la carburanți. Din 2 septembrie, când noua lege a intrat în vigoare, prețurile la benzină și motorină cresc zilnic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.