Ex-deputați: Maia Sandu nu avea dreptul să convoace membrii CEC

Maia Sandu recidivează și încalcă din nou principiul separării puterilor în stat. După ce președintele și-a permis să convoace judecătorii, acum aceasta a repetat scenariul cu membrii Comisiei Electorale Centrale. Criticile vin din partea a doi foști deputați Grigore Petrenco și Victor Stepaniuc.

„Are trăsăturile lui Lukașenko. Cred că cineva ar trebui să-i explice Maiei Sandu că ea nu are dreptul să organizeze ședințe de lucru cu membrii Comisiei Electorale Centrale. Nu este de competența ei și este o imixtiune grosolană în activitatea organului electoral. Sandu nu a învățat nicio lecție din precedentul cu judecătorii”, a scris Grigore Petrenco pe Facebook.

Și fostul deputat, ex-vicepremierul Victor Stepaniuc spune că președintele Maia Sandu nu înțelege principiile de funcționare a unui stat-republică.

“Nici un Președinte de la 1994 încoace nu și-a permis așa scamatorii. Vai de capul acestei țări, dacă Președintele și consilierii săi așa strâmb înțeleg principiile de funcționare a unui stat-republică. Plecați la școală în cl. 10- 11, studiați niște lecții de educație civică despre monarhie și republică, despre regim democratic, totalitarism și separarea puterilor…La care universitate ați făcut studii?!”, în întreabă Stepaniuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.