Europarlamentar: Aderarea Republicii Moldova la UE nu se poate produce sub nicio formă în următorii 15-20 de ani

Europarlamentarul, Eugen Tomac, a declarat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu se va produce în următoarele două decenii. Politicianul român a declarat, într-un interviu pentru presa română, că accederea țării noastre nu se poate produce sub nicio formă în următorii 15-20 de ani, deoarece acest lucru nu va fi acceptat de statele membre ale UE.
”Republica Moldova se bucură de un larg succes la ora actuală şi de o deschidere fără precedent în UE. Dar, asta nu-i asigură o intrare rapidă în cadrul Uniunii Europene. Avantajul Republicii Moldova, spre deosebire de celelalte state, precum Ucraina şi Georgia, este că are şi o soluţie de rezervă, pe care la un moment dat va trebui să o discute cu cetăţenii ei. Calea integrării în UE mai devreme de 15-20 de ani nu poate fi luată în discuţie, sub nicio formă, pentru că nu vor accepta statele membre. UE în schimb poate să-şi deschidă porţile, din punct de vedere economic, pentru Republica Moldova, pentru a o putea ajuta”, a spus Tomac.
Politicianul a mai declarat că, ”unirea pașnică și democratică cu România îi asigură Republicii Moldova și stabilitatea din punct de vedere al securității, pentru că suntem un stat membru NATO”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.