EU4Moldova: Startup City Cahul inaugurează 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării

EU4Moldova:Startup City Cahul inaugurează 6 laboratoare digitale în școlile din sudul țării pentru a susține educația digitală. Unul dintre aceste laboratoare este amplasat la Gimnaziul “Mihai Eminescu” din r. Cantemir, care va fi gazda celei de-a doua ediții a proiectului “Laboratoare Digitale”.

În cadrul evenimentului, elevii și profesorii beneficiari vor prezenta proiecte cu impact social, dezvoltate în laboratorul digital, după studierea profesiilor viitorului sub marca “Tekwill în Fiecare Școală”.

“Într-o eră caracterizată de progres rapid, se impune dezvoltarea accelerată a domeniului educațional. În acest sens, programul Startup City Cahul a lansat inițiativa Laboratoare Digitale în 15 școli din Sudul Țării, cu scopul de a contribui la procesul de digitalizare și de a încuraja utilizarea tehnologiilor de vârf și a resurselor digitale de către elevi și profesori. Aceste spații sunt special concepute pentru a permite o colaborare mai eficientă și pentru a promova un proces de învățare modern și dinamic” spune Nicolae Mocanu, Local STEM Manager, Startup City Cahul

Inițiativa are trei obiective principale. Primul obiectiv este implementarea inovațiilor în educație în școlile din întreaga țară. Al doilea obiectiv este amenajarea spațiilor necesare celor peste 10.000 de elevi în dezvoltarea abilităților utile pentru profesiile viitorului și profesarea în regiune, acasă. Aceste laboratoare digitale oferă un mediu sigur și modern în care elevii pot învăța și experimenta cu tehnologia digitală. Obiectivul final al proiectului este de a oferi posibilitatea de a utiliza echipamente digitale celor care nu le au acasă. Acesta este un obiectiv crucial în dezvoltarea abilităților IT, astfel încât elevii să poată concura cu succes pe o piață a muncii tot mai digitalizată.

„Dotarea sălii cu echipament performant ne va permite să îmbunătățim condițiile de învățare pentru elevi și să digitalizăm procesul instructiv-educativ. Fiindcă bugetul nostru nu ne permitea achiziționarea individuală de echipamente performante, laboratorul digital a fost una dintre cele mai așteptate inițiative de către elevi și profesori. Acum, elevii vor putea studia limbaje de programare precum HTML, CSS, JavaScript, machetare de pagini web, instrumente de design, și vor dobândi aptitudini precum inteligența emoțională, gândirea critică, creativitatea.”, spune Ecaterina Enciu, directoarea Gimnaziul Mihai Eminescu.

Spațiul „Laboratoare Digitale” va cuprinde 5 zone tematice:

•    Zona pentru profesori dotată cu birou, ecran mare și tablă interactivă
•    Zona pentru elevi echipată cu 20 laptopuri, calculatoare și camere web
•    Zona pentru imprimare dedicată materialelor de print
•    Zona creativă amenajată cu o tablă și fotolii „puf”
•    Zonă de depozitare dedicată vestiarului

Inaugurarea va avea loc pe 16 mai, la ora 9:30 și va fi difuzată live pe pagina de facebook “Startup City Cahul” și “Tekwill în Fiecare Școală”.

Proiectul „Laboratoarele digitale” în zona Cahul este dezvoltat cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.