Elevii care nu au fost vaccinați nu pot intra în școlile din Italia

Legea care le interzice copiilor din Italia să intre în școli dacă nu sunt vaccinați a intrat în vigoare, luni, iar Ministerul Sănătății din peninsulă spune că primele efecte s-au văzut deja, numărul vaccinărilor crescând semnificativ în ultimele zile, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit AGORA.md, Noua lege prevede ca elevii care nu pot dovedi că au fost vaccinați să nu poată intra în școli. Termenul limită până la care părinții puteau să se conformeze a fost luni, iar ministrul Sănătății din Italia a anunțat, marți, că numărul copiilor vaccinați a ajuns la 95%, pragul cerut de Organizația Mondială a Sănătății. Legea este considerată extrem de controversată și a fost adoptată după o perioadă lungă de dezbateri și în contextul creșterii considerabile a numărului de cazuri de rujeolă. Aceasta prevede că toți copiii trebuie să primească o serie de vaccinuri obligatorii înainte de a intra în școală, acestea sunt cele pentru varicelă, poliomielită, pojar, oreion și rubeolă, scrie BBC News, citat de libertatea.ro.

Potrivit noii legislații, copiii sub șase ani nevaccinați nu au voie să intre în școli, grădinițe sau crește, iar în cazul celor mai mari, până în 16 ani, părinții vor fi amendați cu 500 de euro dacă nu dovedesc că i-au imunizat.

Noua lege a fost adoptată pentru a ridica rata de vaccinare care din Italia de la sub 80% la ținta de 95% a Organizației Mondiale a Sănătății.

Luni – ultima zi în care părinții puteau prezenta documentația prin care să dovedească faptul că copiii lor au fost vaccinați în mod corespunzător – autoritatea sanitară italiană a cifrele care arată că rata vaccinării a ajuns aproape de 95% pentru copiii născuți în 2015.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.