EDITORIAL // Maiei Sandu îi plac expresiile ”nu e treaba mea” și ”e treaba ta”

Cuvintele contează… La orice i s-ar spune, Maia Sandu răspunde fie că nu e treaba ei, fie că e treaba cetățenilor, fie că e treaba altcuiva. Nu e treaba mea. Așa a răspuns când a fost întrebată despre gestionarea pandemiei Covid-19. Nu e treaba mea. Așa le-a răspuns oamenilor la Soroca, unde a fost întrebată despre cum li se pot rezolva niște probleme.

Asta e ”treaba cetățenilor”. Așa a răspuns Maia Sandu în momentul în care a fost întrebată despre Parlamentul ce se va constitui după eventualele alegeri anticipate.

Las la o parte că chestia cu ”nu e treaba mea” sau ”e treaba ta” este o atitudine de persoană lipsită de educație, de mahalagioaică.

Problema mare este că Maia Sandu etalează în fața oamenilor doar țâfne și nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru nimic, absolut pentru nimic. Și trebuie să insist cu ideea de bun simț că a face politică înseamnă înainte de toate să-ți asumi niște obligații în fața cetățenilor.

Căci cum vine asta? Tu ai pus cu josul în sus toată țara ca să provoci alegeri anticipate și dacă rezultatul anticipatelor va fi pricopsirea doar cu un R. Usatîi în Parlament, vei spune iarăși că nu e treaba ta?

Tu, cea care ai acces la măsurători de opinie și analize, cea care ai fost avertizată cu privire la consecințe, vei spune că e treaba cetățenilor? Dar efortul instituțional irosit inutil în dauna altor probleme mult mai importante, cheltuielile directe de sute milioane de lei, cine și le asumă?

Pentru efort instituțional și financiar în caz de referendum de demitere, un alt scrutin lipsit de sens, tot nu va răspunde nimeni? Ne jucăm de-a alegeri și referendum doar pentru că Maia Sandu altfel nu își găsește un rost în politică?

Tot mai pregnant se conturează caracterul aventurier al comportamentului Maiei Sandu, comportament de persoană pusă pe făcut farse, în contrast cu ceea ce definește un politician onest și diligent.

Autor:  Vitali Catană 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.