Edilul capitalei, despre zilele Chișinăului sărbătorite la Buzău: Mă bucur că am putut organiza un astfel de eveniment

Zilele Chișinăului au fost sărbătorite la Buzău. Sute de oameni au venit și s-au delectat cu un concert cu artiști sonori din capitala Moldovei, dar au fost promovate și alte bogății.

„În primul rând vreau să salut întreaga echipă a Primăriei Chișinău care s-a întors de la Buzău unde am desfășurat zilele Chișinău. Au fost 3 zile extraordinare unde împreună cu Județul Buzău au fost organizate, lansări de carte, de pictură, de port popula, de târguri meșteșugărești, precum și concerte ale artiștilor noștri, oameni talentați și de renume.
Camerata Chișinău, Brio Sonoris, soprana Natalia Tanaseiciuc, Zinaida Julea, Gabriel Nebunu, Ioana Capraru, Doamna Volontir șefa direcției cultură a interpretat câteva cântece, împreună cu Frații Advahov și Zdob și Zdub. Este impresionant câtă lume frumoasă a venit să vadă, să danseze și să cânte împreună cu artiștii noștri și mă bucur că în cadrul celei de-a doua ediție a zilelor Chișinăului la Buzău reușim să facem cu adevărat un eveniment de neuitat.

Zic că acest festival trebuie să continuă atât la Buzău cât și în alte orașe și țări, care să adune oameni, iar noi avem talente cu care putem și trebuie să ne mândrim și să le promovăm”, a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

Edilul a spus că se bucură că mulți artiști sunt parte a familiei Direcției Cultură a Primăriei.

„Am mai spus că sunt foarte multe formații care trebuie să îi angajăm și să îi susținem și să realizăm proiecte frumoase. Mulțumesc Președintelui de Buzău, Emanoil Neagu pentru deschidere și colaborare, împreună cu Pretura Botanica reușim și în acest an să realizăm proiecte nu doar culturale, dar și de infrastructură”, a punctat Ceban.

Despre succesul evenimentului urmează să fie organizată o ședință, unde se vor discuta concluziile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.