Edilul capitalei: Agenţii economici care vor face lucrurile de mântuială pe şantierele din capitală, vor fi penalizaţi

Agenţii economici care vor folosi materiale necalitative la executarea lucrărilor sau vor face lucrurile de mântuială pe şantierele din capitală, vor fi penalizaţi şi vor trebui să remedieze neconformităţile din surse proprii. Cu această „amenințare” vine primarul general Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că a dispus ca obligatoriu la toate șantierele și proiectele să fie supraveghetor tehnic.

„O parte din pavajul de curând instalat în scuarul amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl – va fi schimbat. În timp ce se făceau lucrările, reprezentanții preturii au pus la îndoială calitatea acestora. În urma unei expertize a pavelelor instalate pe aleile din scuarul amplasat în Parcul „Valea Trandafirilor”, care se află în proces de renovare, s-a constatat că pe alocuri pavajul este necalitativ, acesta este deformat, în compoziţia sa sunt prezente impurităţi (crengi şi plastic) şi se fărâmiţează uşor.

Imediat lucrările au fost sistate de către Direcţia Construcţii Capitale, responsabilă de şantierul în cauză, iar agentul economic, care a fost desemnat câştigător în urma concursului public, a fost somat să remedieze neconformităţile depistate din surse proprii”, a punctat primarul.

„Așa vom proceda în fiecare caz după necesitate. Nu voi admite ca în scuarurile, parcurile, instituţiile de învăţământ sau în procesul reabilitării infrastructurii din capitală să fie nereguli. Cer responsabilitate şi executarea calitativă a lucrărilor”, conchide Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.