Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Echipament medical modern pentru spitalul din Ialoveni, oferit de Japonia - Știri din Moldova

Echipament medical modern pentru spitalul din Ialoveni, oferit de Japonia

Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipament medical modern de diagnosticare, în cadrul Programului KUSANONE, în valoare de de 1 mln 700 mii lei (peste 86 mii USD), oferit de către Guvernul Japoniei.

În cadrul acestui proiect au fost achiziţionate trei dispozitive: un aparat ecografic pentru efectuarea ecografiei în format 3/4D +Doppler color, un videogastroesofagoduodenoscop de performanță și un analizator biochimic automat A 25, performant.

La rândul său, Masanobu Yoshii a menționat că această subvenţie face parte din asistenţa oficială bilaterală a Japoniei oferită pentru dezvoltarea Republicii Moldova în domeniul securității umane – o prioritate a politicii japoneze privind cooperarea internațională.

Programul KUSANONE acordă Republicii Moldova suport financiar în domeniul sănătăţii şi educaţiei în baza Asistenței de Grant pentru proiecte de securitate umană. Sistemul sănătăţii din Republica Moldova beneficiază de asistenţă în cadrul Programului KUSANONE din anul 2008, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare de circa 80 – 120 mii dolari SUA fiecare, în cadrul instituţiilor medicale raionale și municipale, în total 3 202 022 USD.

IMSP Spitalul Raional Ialoveni este o instituție multiprofil, care acordă asistență medicală spitalicească pe 110 paturi, dintre care 35 de îngrijiri cronice și 75 de îngrijiri acute. Acordă asistență medicală specializată de ambulator populației din raion în număr de 100 mii de locuitori pe 24 profiluri,  circa 130 mii consultații pe an. Instituția posedă laborador clinic-diagnostic și secție imagistică medicală cu endoscopie.

Share this Post!

Related post

0 Comment