Echipă nouă a guvernului minoritar PAS-PPDA: Filat, Platon, Țopa, Năstase, Grigorciuk și Pasha Parfeni

Echipa proiectului umoristic Șinu Roma, de pe Facebook, a prezentat astăzi, în bășcălie, o potențială echipă a guvernului minoritar PAS-PPDA. Din ganitura guvernamentală face parte avocata-penală Ana Ursachi, propusă pentru funcția de vicepremier pentru Reintegrare. Drept motiv pentru nominalizarea sa a servit posesia unui autoturism, înmatriculat în Transnistria, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Din guvernul propus de echpa sus-numită mai fac parte Grigore Petrenco, fugit în Germania. Acesta este propus pentru postrul de vicepremier pentru Integrare Europeană. Pentru funcția de ministru al Finanțelor este propus nimeni altcineva decât Veaceslav Platon, raiderul Nr.1 în CSI, «geniul schemelor și escrocheriilor din Republica Moldova».

Funcția de minustru al Economiei și Infrastructurii în „Guvernul minoritar” PAS-PPDA este deținută de oligarhul Victor Țopa, care are experiență în domeniu încă în perioada în care a falimentat compania de stat AIR Moldova.

Pentru funcția de ministru de Interne este propus recidivistul Pavel Grigorciuk, condamnat deja la patru ani de pușcărie și care s-a rematrcat recent prin agresarea deputatului PDM, Sergiu Sîrbu.

Postul de ministru al Justiției în garnitura PAS-ACUM nu putea fi ocupată decât de ex-premierul Vlad Filat, condamnat pentru corupție și cercetat penal pentru operațiuni de spălare de bani.

Pe lista «Guvernului minoritar” urmează liderul PPDA, Andrei Năstase, finul de cununie al lui Victor Țopa, implicat în falimentarea companiei de Stat AIR Moldova. Acesta urmează să dețină funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, iar autorii proiectului au luat în considerare inclusiv talentul acestuia de a răspunde în doi peri la întrebările incomode ale reprezentanților mass-media.

Din noua garnitură guvernamentaă mai fac parte Ion Sturza, propus pentru Miniusterul, Afacerilor Externe, deoarece marea parte a afacerilor sale este concentrată peste hotare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.