E OFICIAL! 82 000 lei pe lună vor primi judecătorii CC. PAS le-a dublat salariul

Președintele Comisiei juridice numiri și imunități, deputatul PAS, Olesea Stamate, a confirmat că salariul judecătorilor Curții Constituționale a fost practic dublat și a ajuns la 82 de mii de le pe lună.

„Curtea Constituțională e fundamentul apărării democrației în orice stat și nu e o țară în Europa care să își permită să achite asemenea salarii mici cum achita Moldova. În România, un judecător CC primește 6.000 euro pe lună. Nu ne permitem să le achităm salarii egale, însă considerăm că asigurarea independenței trebuie asigurată și cu o remunerare decentă a judecătorilor constituționali și indiscutabil suntem de părerea că salariile în întreg sectorul public trebuie majorate, dar bugetul nu permite majorarea considerabilă. Vom merge cu majorarea salariilor treptat, dar impactul bugetar pentru șase judecători e unul minim, dar important”, a declarat Olesea Stamate pentru Agora.

Amintim că salariul unui judecător al Curții Constituționale, în prezent, este de aproape 40 000 lei. În urma adoptării Bugetului pentru 2022, pentru judecătorii Curții Constituționale se majorează sporul specific la 100%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.