După decizia CC din 21 mai, juristul Ion Dron a făcut-o PRAF pe Maia Sandu

Renumitul jurist Ion Dron a făcut-o praf pe Maia Sandu, după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat cu privire la modificările la Legea Procuraturii. Într-o emisiune online, Ion Dron a spus că acele prevederi au fost diabolice. 

“Hotărârea Curții este o palmă, dată aroganței politice, prestate de către unii lideri umflați de rating și de unii parlamentari, ajunși din noroc chior. Hotărârea a spulberat ultimele iluzii a celor, care mai credeau că Maia Sandu și Guvernul ei au fost demiși pe o moțiune de stat de drept. Este exact e invers, Legea pe care și-a asumat-o atunci Maia Sandu a fost total neconstituțională, mai diabolică, decât mecanismul anulat azi de CC.”, a spus Dron.

Amintim că și fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spus că Guvernul Sandu a gafat grav, când a încălcat procedura de numire a Procurorului General. Fostul președintele al CC mai constată că aceste încălcări s-au făcut cu susținerea societății civile proguvernamentale (de la acea vreme), care “s-a făcut că nu vede sau nu înțelege semnalele de alarmă din opiniile Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR și care, în mod inadmisibil, „interpreta” constatările acestora ca pe o posibilitate de a „merge” și mai departe cu asemenea aventuri”.

Înalta Curte a calificat decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul pentru numirea unui Procuror General drept neconstituțională. Potrivit CC, Ministerul Justiției, care era condus de Olesea Stamate, a redus rolul constituțional al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), iar potrivit Comisei de la Veneția, acest lucru este inadmisibil.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.