Dumitru Diacov: Moldova are nevoie de un centru politic ca de aer

În câmpul politic din Republica Moldova lipsește un centru care ar lega interesele majorității locuitorilor țării, a declarat fostul lider și fondator al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul unei conferințe cu tema “Lecțiile alegerilor locale din 2023 și perspectivele democrației în Republica Moldova”, transmite eNews.

“Am mai spus-o și o voi spune și acum: fără un centru politic în politica moldovenească, nimic constructiv nu poate fi construit în țara noastră. Partidele de stânga și de dreapta care există în politica moldovenească, așa cum sunt ele, nu vor putea găsi singure un limbaj comun. Trebuie să fie un centru serios, altfel până la alegerile prezidențiale și parlamentare vom ajunge la aceeași lașitate ca și acum”, a declarat politicianul.

Diacov a menționat că este pentru prima dată când a urmărit alegerile locale în calitate de cetățean obișnuit. Populația a făcut întotdeauna alegerea corectă, a spus el. Dar societatea este polarizată. De aceea, fondatorul Partidului Democrat consideră că sarcina clasei politice este de a consolida opiniile și interesele politice împărtășite de cetățenii moldoveni.

Vă reamintim că pe 6 decembrie, la Chișinău are loc conferința “Lecțiile alegerilor locale din 2023 și perspectivele democrației în Republica Moldova”, organizată de platforma “Dialog European”. La eveniment au fost invitați să participe politicieni, politologi, jurnaliști și reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.