Drumarii din capitală aplică marcaj rutier nou la trecerile de pietoni în preajma edificiilor instituțiilor de învățământ

Din 1 august, drumarii din capitală aplică marcaj rutier nou la trecerile de pietoni în preajma edificiilor instituțiilor de învățământ.

Potrivit primarului general Ion Ceban, această măsură este, pentru a securiza accesele pentru pietoni, când revin elevii la lecții.

“Astfel, accesul către instituțiile educaționale va fi mai sigur, atât pentru elevi și profesori, cât și pentru însoțitorii minorilor care îi conduc la școală.

Lucrările de reîmprospătare a marcajului sunt executate de către Î.M. „Exdrupo”, care va lucra cu 3 echipe de muncitori, atât pe timp de zi, cât și de noapte. Intervențiile vor dura până la 1 septembrie 2022”, a declarat Ceban.

În total, în preajma școlilor urmează a fi aplicat marcaj pe cca 9500m² de drum. De asemenea, informăm că pe străzile din Chișinău continuă aplicarea marcajului rutier longitudinal, precum și marcarea trecerilor pentru pietoni.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.