Dodon în Israel: Am abordat mai multe chestiuni legate de dialogul strategic bilateral dintre țările noastre

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită oficială în Israel, unde participă la Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

Șeful statului a purtat astăzi o discuție cu Vicepreședintele SUA, Mike Pence.

„La Ierusalim am avut o scurtă discuție informală cu Vicepreședintele SUA, Mike Pence. Am abordat mai multe chestiuni legate de dialogul strategic bilateral dintre țările noastre, subliniind necesitatea de a continua consolidarea relațiilor în toate domeniile de interes major. Am reiterat angajamentul conducerii Republicii Moldova față de obligațiunile internaționale asumate.”, se spune în mesajul transmis de Președinte.

La Ierusalim șeful statului nostru a avut o discuție și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Înainte de inaugurarea Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, am avut o scurtă discuție informală cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am făcut un schimb de opinii pe marginea mai multor subiecte de actualitate din agenda relațiilor dintre Moldova și Uniunea Europeană. Am convenit asupra continuării dialogului în vederea stabilirii unor obiective ale cooperării bilaterale, inclusiv pe dimensiunea implementării celor mai importante reforme de către țara noastră.

Am asigurat-o pe doamna Ursula von der Leyen că actuala guvernare a țării este decisă să respecte toate angajamentele asumate în cadrul cursului spre integrarea europeană, inclusiv acordurile internaționale semnate. De asemenea, am menționat că vom continua promovarea unei politici externe echilibrate.”, se mai spune în mesajul lui Igor Dodon.

Telegraph.md amintește că la Forul Mondial al Holocaustului vor participa peste 50 de delegații străine la nivel de șefi de state, guverne și parlamente.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.