Dodon, despre Comitetului Anticorupție: Președinția a cedat pârghiile forțelor din exterior

Maia Sandu a făcut primul pas concret de cedare către forțele externe a controlului asupra structurilor de stat din Republica Moldova, spune  liderul PSRM. Igor Dodon a făcut acest comentariu după ce, în ajun, a fost anunțată lansarea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție pe lângă președintele țării. Structura va fi finanțată exclusiv din banii veniți de peste hotare și va fi condusă de experți din străinătate.

”Îmi pun întrebarea, ce împuterniciri va avea acest comitet care va fi condus de cetățeni străini. Dacă Washingtonul sau Buxellesul va spune că din punct de vedere politic pentru noi este convenabil să fie închise anumite întreprinderi? Există riscuri. Președintele are CSS, acolo sunt prezente SIS, PG, toate structurile. Să se folosească de aceste instrumente. Nu a vrut. De ce? Pentru că a dorit să cedeze pârghiile forțelor din exterior și au creat acest comitet care este finanțat total din afară. Este o problemă serioasă. Oamenii trebuie să înțeleagă că acesta este primul pas concret de cedare a controlului asupra structurilor de stat străinilor”, a declarat președintele PSRM. 

Activitatea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție se va desfășura cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, al Guvernului SUA, dar și al altor donatori, care urmează să se alăture acestui proiect.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.