Dodon: Acum, din spusele procurorului, reiese că Platon stă în închisoare pentru faptele făcute de altcineva

Președintele Igor Dodon susține că Veaceslav Platon este unul dintre martorii care poate dezvălui tot lanțul implicat în frauda bancară și să ofere dovezi concrete de complicitate la furtul miliardului a lui Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Ilan Șor și alții.

Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că procurorii trebuie să utilizeze toate informațiile oferite de Platon pentru a-i trimite în judecată pe toți cei vinovați de frauda bancară. În opinia președintelui, anume acest fapt îi sperie pe Plahotniuc și aliații săi.  În același timp, Dodon a menționat că nu-l apără pe Platon, dar acesta trebuie să răspundă pentru ceea ce a săvârșit.

”Fiecare trebuie să răspundă pentru vorbele și faptele sale. După gratii trebuie să stai pentru fărădelegile pe care le-ai săvârșit, dar nu pentru cineva. Acum, din spusele procurorului, reiese că el stă în închisoare pentru faptele făcute de altcineva. Oamenilor din anturajul lui Plahotniuc le este frică de Platon, pentru că el deține informații și oferă detalii concrete”, a declarat Dodon.

Recent, procurorul general a declarat că dosarul în privința lui Platon a fost falsificat în totalitate. Potrivit procurorului, Platon a fost ilegal condamnat. În baza probelor acumulate, Procuratura a inițiat procedura de revizuire a sentinței în privința acestuia și va insista pe examinarea echitabilă a cazului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.